Verloop Chirozondag

Hoe ziet een Chirozondag eruit?
Een chironamiddag bestaat uit 3 delen:

Voor 16u

Bij aanvang van de werking verzamelen we in de Deken Jonckheerestraat in Wevelgem. Een Chironamiddag begint vanaf 13u30. Dan zijn de leiders aanwezig en kan uw kind spelen tot 14u. Om 14u begint de formatie. Dit is een kort moment waarop alle leden en leiding samen zijn. Er wordt overlopen welke activiteiten de verschillende afdelingen zullen doen. Daarna gaat ieder lid naar zijn eigen afdeling en gaat de activiteit van start.

16u

Tijdens het vieruurtje is er even tijd om vrij te spelen op de koer, alsook een koekje/stuk fruit te eten en een drankje te drinken.
Leden kunnen een drankkaart kopen voor 7 euro bij ons en daar kunnen ze 10 drankjes mee drinken. Er is keuze uit Cola, Fanta, Sprite en water (plat/ bruis). In de wintermaanden komt daar nog chocomelk bij. De leiders houden deze drankkaart bij voor de volgende zondagen.  

Na 16u

We spelen verder tot 18u. Uitzondering: tijdens het winteruur is de werking voor het lager maar tot 17u30. 

Aan het einde van de dag kunt u uw kind weer komen ophalen aan onze lokalen. Let op: dit is een eenrichtingsstraat en een fietsstraat met weinig parkeermogelijkheid, dus wij raden jullie aan om met de fiets te komen.

 

Lid worden?

Je wilt lid worden bij de Chirojongens Wevelgem?

In de Chiro kan je iedere zondagmiddag zotte dingen doen zoals: goed uitgewerkte spelletjes spelen met je vrienden en de leiders, een vlot bouwen, in de modder spelen, op weekend gaan met je groep en als kers op de taart een groot kamp met IEDEREEN. 

Chiro is echt de max! Je leert er vrienden voor het leven kennen.

Hoe oud moet ik zijn voor de Chiro?

Je kan je kind inschrijven in de Chiro vanaf de leeftijd van 6 jaar, als je kind dus in het eerste leerjaar zit. Ook oudere kinderen kunnen inschrijven binnen onze werking. Iedereen is er welkom. Alle kinderen / pubers / jongvolwassenen van het 1ste leerjaar tot en met het 6e middelbaar zijn welkom!

 

Kan ik ook eens proberen?

Weet je niet zeker of de Chiro iets voor jou is? Dan is het mogelijk om enkele zondagen af te komen zonder in te schrijven. Na de derde zondag kan je beslissen of je je definitief inschrijft of niet. Dit kan voor iedereen, elke leeftijd.

 

Hoe moet ik me inschrijven?

Als uw zoon definitief beslist heeft om naar de Chiro te komen, kunt u hem inschrijven door uw adres achter te laten bij de leiders van zijn afdeling. De leiders komen langs om uw kind in te schrijven. Het bedrag voor het werkjaar bedraagt 40 euro. Als je echter niet zo vaak thuis bent of dit liever zelf eens op het gemak thuis doet, kunt u ook online inschrijven.

 

Startdag

Onze startdag vindt plaats ieder tweede weekend van september. Voor 2023 is dit op zondag 10 september. De startdag is de datum bij uitstek om eens te komen proberen bij de Chiro. Hier is tijd voorzien om uitleg te krijgen over de werking en kennis te maken met de leiders die dat jaar zich inzetten als leider. Op die manier kunt u al kennis maken met de leider van uw zoon. 

 

ALS JE 'T MIJ VRAAGT: CHIRO!

Heel eenvoudig: kom gewoon eens af naar een activiteit en vraag info aan je leiding.

Als je met vragen zit kan je natuurlijk ook altijd mailen naar het adres: info@chirojongenswevelgem.be

Of contacteer onze hoofdleiding/VB's.