Algemeen

Om het chirojaar mooi af te sluiten gaan we elke zomer met heel onze Chiro op kamp! Hier kijkt iedereen het hele jaar vol enthousiasme naar uit. We gaan jaarlijks op kamp van 11 tot en met 19 augustus. Schrijf deze data alvast in jullie agenda om deze 9 dagen vol plezier niet te missen.

Het inschrijvingsgeld voor het chirokamp bedraagt 150 euro. Vanaf het derde kind dat actief is in Chirojongens Wevelgem bedraagt de inschrijving 135 euro.

In 2024 gaan wij op kamp naar Mol.

 

Kampfacteurke

Het infoboekje van het kamp omvat ook dit jaar weer alles wat het moet hebben: nuttige info, exclusieve interviews, mopjes en spelletjes.
De leden die meegaan op kamp krijgen dit boekje vanaf midden juli in de brievenbus samen met ons kamplapje. 

Liever de online versie? Lees het door op deze link te klikken. (chirokamp 2022)

 

 

Briefjes versturen

De leden krijgen van ons 1 postkaart (A6-formaat). Indien je meerdere brieven wil sturen, neemt iedereen die zelf mee! Ook postzegels en enveloppes zeker niet vergeten! Er worden geen postzegels en enveloppes voorzien door de Chiro. Voor de jongsten is het handig dat de ouders de adressen op voorgeschreven etiketten meegeven.

  

Briefjes ontvangen

Bezoek op kamp is niet mogelijk, maar het is altijd leuk om op kamp post te krijgen van het thuisfront (en liefst zo veel mogelijk!).

Mogen we wel vragen om de post te beperken tot brieven. Postpakketjes worden bijgehouden door de leiding en krijgen ze pas in Wevelgem.

TIP: Schrijf je brief op voorhand of de eerste dagen van het kamp zodat hij zeker op tijd aankomt. Het gebruik van een Prior-postzegel is hiervoor aangeraden.

 

ADRES 2023
Naam + voornaam
Afdeling
Chirojongens Wevelgem
Bivakplaats De Nachtegaal
Weg naar Opoeteren
3660 Oudsbergen

 

Medische fiche

Bij het inschrijven van uw kind vragen wij steeds om een (online) medische fiche in te vullen. Met deze individuele medische fiche kunnen jullie ons alle noodzakelijke inlichtingen over uw kind bezorgen. Het is dan ook belangrijk om speciale eisen en allergieën aan te duiden. Jullie kunnen deze medische fiche ten allen tijde aanpassen via het Stamhoofd-account door op de naam van uw zoon/zonen te klikken. Pas het hier aan!

 

Kledij

Ook op kamp vinden we het heel belangrijk dat we als groep herkenbaar zijn! Daarom worden jullie allemaal verwacht in uniform. Zorg er ook voor dat alles getekend is met de naam van uw zoon! Bij het vertrek, bij de aankomst en op de dagtocht of tweedaagse doet iedereen zijn uniform aan. 

Tip: steek de kledij voor de jongste afdelingen in aparte zakjes met de dag erop. Zo weet uw kind steeds wat hij moet aandoen.

  

Bagage

Graag zouden we jullie vragen om jullie bagage te beperken om zo voldoende plaats te behouden in de camion. Controleer dus of je zeker niet te veel meeneemt. Gelieve te beperken tot één (comfortabele) valies per kind. Voorzie ALLES van je naam en afdeling. Mogen wij vragen om geen valiezen of slaapzakken aan elkaar te binden.

Onderaan kan je een checklist vinden van wat er nu precies in die bagage moet zitten.

 

Foto’s

Wij zetten regelmatig foto’s op onze Facebookpagina en onze website. Hebt u liever niet dat foto’s van uw kind gepubliceerd worden, laat dit dan even weten aan de hoofdleiding of via info@chirojongenswevelgem.be

  

Kostbare voorwerpen

Ieder jaar opnieuw raden we het af om kostbare voorwerpen op kamp mee te nemen. Laat die Nintendo's, gsm's en tablets maar thuis. Deze zijn helemaal niet nodig. Jullie leiders voorzien genoeg leuke spelletjes om jullie te amuseren.

Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor eventuele schade, dus doe maar even mee aan de digitale detox!

 

Oproep 

Een kamp kan niet doorgaan zonder hulp. Elk jaar staat er een team klaar bestaande uit geëngageerde ouders, oud-leiding, vrienden en familie om het kamp mogelijk te maken.

 

Waar rekenen wij zoal op?

  • Afhalen tenten
  • Rijden met de oplegger naar kampplaats
  • Materiaal voor kamp
    • bijvoorbeeld: spelletjes, strips, verkleedkledij ...
  • Vullen oplegger 
  • Ledigen oplegger
  •  

Iedereen kan z’n steentje bijdragen. Indien u graag komt helpen of u interessante aanbiedingen heeft, kan u steeds onze hoofdleiding contacteren.

 

Infofilmpje nieuwe leden: klik hier (bivak 2020)